Кадър: БНТРайонният съд в Казанлък остави за постоянно в ареста 32-годишния

...
Кадър: БНТРайонният съд в Казанлък остави за постоянно в ареста 32-годишния
Коментари Харесай

Оставиха в ареста рецидивиста, нападнал курсанти с брадва

Кадър: Българска национална телевизия

Районният съд в Казанлък остави за непрекъснато в ареста 32-годишния Йордан Пенев, който потроши с секира колата на курсанти от Националния боен университет на пътя сред Сливен и Гурково.



На Пенев е предявено обвиняване за това, че на 13.01.2019 година, на път І-6 км. 354, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред, изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието е осъществено при ръководство на моторно транспортно средство и се отличава с изключителна смелост /нанесъл удари с секира по предното панорамно стъкло и предния капак/ на лек автомобил, ръководен от П.А., на 20 г. - закононарушение по престъпление по член 325 ал.3 вр. с ал.2 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс, оповестяват от прокуратурата, написа novini.bg.

При осъществения разпит обвиненото лице признава виновността си.

По формираното произвеждане, под управлението на Районна прокуратура-Казанлък, досега са осъществени разпити на очевидци, събрани са писмени доказателства, обвиненото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще завърши в най-кратки периоди.

Съдът почете настояването на Районна прокуратура-Казанлък и одобри, че се касае за висока степен на социална заплаха на действието и на причинителя му, който е неведнъж осъждан /5 присъди/ за закононарушения срещу собствеността. Настоящото престъпление  по чл.325 ал.3 вр. с ал.2 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс е съзнателно, за което се планува наказване " отнемане от независимост " до 5 години и отнемане от право да се упражнява избрана специалност или активност. Й.П. е изтърпял наказване " Лишаване от свобод " “ от една година и един месец по последното си наказание през януари 2013 година, т.е.  реалната заплаха да извърши и друго закононарушение е налице. Доказателствата по делото сочат, че обвиненият не обитава на непрекъснатия си адрес, от което следва извода, че може на се укрие от наказателно гонене. 

Определението на Районен съд – Казанлък предстои на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР